Verksamhetsplan Bohuslän Dals Fjordhästförening vår och sommar 2022 

Anmälan till våra aktiviteter är bindande, och aktiviteten ska betalas i samband med anmälan. Anmälan är giltig när betalning inkommit på BDF:s bankgiro 5101-3852 eller BDF:s SWISH-nr 123 068 5222. Kvitto ska mejlas till ansvarig för respektive aktivitet.  

Efteranmälning mot avgift kan i mån av plats göras till de flesta aktiviteterna.

Vid våra köraktiviteter finns ofta möjlighet att delta med hästar som är under inkörning. Passa på att låta hästen se och uppleva vagnar och körning, gå bredvid ett körekipage eller kanske passa på att stå mellan skaklarna en stund. Det är alltid värdefullt att träna även invanda saker på nya platser.

 

Den 10 april är det Pay and Ride, Pay and Jump och Pay and Bruksrid i stora ridhuset hos Dalslands Hästsportklubb i Nuntorp.

Pay and Ride – dressyrprogram lätt D:1 2011, lätt C:2 2015, lätt B:1 2019. Första start 09.00 (kan justeras).

Pay and Jump – höjder: bom på marken, 20 cm, 40 cm, 60 cm, 80 cm. Första start 13.00.

Pay and Bruksrid – prova en bruksridningsbana, läs mer om momenten på https://juf.se/bruks/vad-ar-bruksridning. Första start 16.00 (kan justeras).

För medlemmar i BDF: 250 SEK för första start, 100 SEK för efterföljande starter.

För andra än medlemmar i BDF: 350 SEK för första start, 100 SEK för efterföljande starter. Max. 2 starter per häst och gren. Begränsat antal platser, vid för få anmälda ställs aktiviteten in.

Anmälan senast 2022-04-01. Ange gren och klass/höjd vid anmälan. Först till kvarn gäller! Frågor och anmälan till Ewa-Linda Borg på e-post ewalinda_henriksson@hotmail.com eller SMS till 070-4466182.

Boxplats kan hyras direkt av Dalslands HSK och kostar 150 SEK om eget strö medtages, 250 SEK inkl. strö, betalas i förskott. Boxarna ska mockas och städas ur och vara till synes rena när man lämnar dem.

 

Den 30 april är det dags för Trail in Hand på LB Western. Instruktör: Nathalie Borhult. Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Max. 4 ekipage i varje grupp, upp till 2 grupper under dagen. Första gruppen startar 10:30, det håller på ca 1,5 timma. Andra gruppen startar 12:30. Anmälan och frågor till Ingegerd Roselin på roselin@telia.com eller via SMS på tel: 0706-704554 senast den 22 april. Anmälningsavgift 560 kr/häst för medlemmar, 625 kr för icke medlem.

 

Den 7 maj är det bruksridningsträning på Orust ridklubb. Dessutom kommer en miljöträningsbana att finnas uppställd för självständig träning uppsuttet, vid hand eller i töm. Eventuellt möjlighet till tömkörningsträning. Anmälan till Hanna Samuelsson på hannaijsamuelsson@hotmail.com eller via SMS på 0702-890932. Kostnad för bruksridningsträning 250 SEK för medlemmar, 350 SEK för icke medlemmar, då har man även tillgång till miljöträningsbanan. Vid många anmälda rider sker träning i två grupper. Endast miljöträning 100 SEK.

 

Den 5 juni blir det FJORDHÄSTDAG i Lane-Ryr – en dag för att träffa fjordingar och fjordhästfolk. Aktiviteter under dagen:
Clinic i tömkörning, fokus på unga och/eller ovana hästar, med Paulina Lisra (anmälan krävs)
Visningsträning med Margaretha Petersson (anmälan krävs)
Visning av manklippning med Jenny Borg (anmälan krävs)
Brukbarhetstest (anmälan krävs)
För aktiviteter med anmälan tas en avgift ut. Mer information och tider kommer!
Hästloppis – passa på att röja lite plats i sadel- och selkammare
Fika och lättare förtäring kommer att finnas till försäljning.
Frågor och anmälan till Ewa-Linda Borg på e-post ewalinda_henriksson@hotmail.com eller SMS till 070-4466182.

 

Under sommaren planeras också ridläger i hoppning och dressyr, mer information kommer!

 

Till sensommaren/hösten planeras skogskörningsträning hemma hos Lars Hansson och Sara Hansson Lengqvist i Tossene samt brukskörning och bruksridningsträning hemma hos familjen Roselin på Häggvall i Lysekil.

 

Preliminärt planerar vi DM i brukskörning och bruksridning på Rabbalshede marknadsplats i september. Har ni inte tänkt att delta, så kom gärna och hjälp till, eller bara kom och njut av att se våra duktiga deltagare. Men spika dagen i almanackan, mer information kommer närmare. Dagen före byggs tävlingsbanan och där behöver vi vara flera som bygger.

 

Trail in Hand planeras också under hösten om intresse finns.

 

Almanackor planeras till 2023. Passa på att mailbomba oss med bilder på era vackra hästar till cissi79@yahoo.se Bilderna ska vara liggande och ha så god upplösning som möjligt. Bilderna ska vara inne senast 31:e oktober.

Årsmöte planers in i slutet av januari 2023.

Styrelsen träffas regelbundet under året.