.

 Var med och fyll vårt medlemsgalleri med alla era fina hästar!

Skicka bilden till

webmaster@bohuslandalsfjord.se

 

Till Bildgalleriet

 

Medlemsavgift 2021

Fullbetalande medlem: 350 kr 
Stödjande medlem:      100 kr
Familjemedlem:             50 kr

 

BDF:s bankgiro: 5101-3852.  
BDF:s Swish nr: 123 068 5222

BDF:s fina almanacka för 2021  finns till försäljning. Kontakta kassör Lilly Peterson på lilly.petersson@telia.com eller 0705-952656 för att beställa. Priset är 100 SEK per styck, 130 SEK om de ska skickas. Glöm inte ange antal samt den postadress de ska skickas till!

Träningar våren -21
med BDF!

Se info här bredvid på sidan 

 

Dessa träffar har vi redan haft under våren:

Trail- in- hand träningen på LB Western 10/4 blev mycket uppskattad och så roligt att det blev fullbokat! 8 ekipage uppdelade i två grupper.

Dagen därpå tränade vi vidare i Lysekil med både trail-in -hand och precisionskörning både med rockard, vid töm och ridning. Det blev en trevlig dag med 7 hästar och deras ägare. Tack till alla som var med !

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan senast uppdaterad:

 

2021-05-03

Följ oss på

www.facebook.com

 _________________

Sponsrade av:

 

Wiromin

BDF:S ÅRSMÖTE 2021

28 mars hölls föreningens årsmöte. På grund av pandemirestriktionerna hölls det i form av ett telefonmöte, som tyvärr inte lockade många deltagare. Sedvanliga årsmötesförhandlingar genomfördes och vissa av styrelsens ledamöter omvaldes. Vi välkomnar också Ewa-Linda Borg som ny styrelseledamot på två år. Hela styrelsen presenteras under rubriken Föreningen\BDF:s styrelse ovan.

Eftersom året 2020 var väldigt annorlunda, och många varit begränsade i sina aktiviteter, valde styrelsen att inte utse någon Fjordhästprofil för 2020.

NYA TAG

Vi går mot ljusare tider och vi hoppas väl alla på att restriktionerna ska lätta och att vi ska kunna hålla träffar, träningar och tävlingar igen i sommar och i höst. Verksamhetsplan för våren och sommaren finns under rubriken Aktiviteter ovan. Kontakta styrelsen eller skriv på BDF:s FB-sida med idéer och förslag till aktiviteter med våra fina hästar!

Träning brukskörning och bruksridning


Söndagen den 23:e maj
 har vi träningsdag i brukskörning och bruksridning för föreningens medlemmar och deras hästar hos familjen Roselin i Häggvall. Även hästar under inkörning är välkomna. Högst 6 körande ekipage. Brukskörningsvagn finns att låna på plats.

Vi träffas kl 10:00 och hjälps åt att bygga banan, vilket ger ett utmärkt tillfälle att lära sig mer. Vi förväntar oss också att deltagarna stannar kvar och hjälper till att plocka bort efter träningen. Anmälan och frågor till Ingemar Roselin, i första hand på mail roselin@telia.com, eller via sms på tel: 0703-460529 senast den 16:e maj.

Anmälningsavgift: 200 SEK, betalas till bankgiro 5101-3852 eller SWISH 123 068 5222. Skicka gärna kvitto eller skärmdump på betalning till Ingemar. Anmälan är giltig när betalning mottagits.

 

Den 6:e juni kan vi förhoppningsvis göra en Nationaldagstur. Plats och tid meddelas så snart vi vet mer.

 

Söndagen den 4:e juli kl 10:00 ska vi träffas hemma hos Ewa-Linda Borg i Lane-Ryr Uddevalla, där ska det bli visningsträning och bruksbarhetstest. Finns möjlighet att låna häst till visningsträningen, om det är svårt att ta med egen. Margaretha hjälper till med visningsträning, hippologen Paulina Lisra är domare i bruksbarhetstesten. Dessa kunniga kvinnor kan tänka sig att dela med sig av sin erfarenhet. Anmälan skall lämnas till Ewa-Linda ewalinda_henriksson@hotmail.com, eller via sms på tel: 070-4466182 senast 27:e juni. Anmälningsavgift 200 kr.

Önskan om kurs i tömkörning? Kontakta Gun Eimir på gun@snibe.se

Finns det intresse för en kurs i bruksridning? Helena Granholm erbjuder i mån av tid, att komma ut till en grupp ryttare som önskar prova på bruksridning. Minst 4-5 personer. Föreningen kan även ställa upp med visst material. Ring Helena om ni önskar veta mer 070-7715176. Kostnad 250 kr per person. Resetillägg tillkommer.  


VIKTIG INFORMATION!

Eftersom de flesta av våra aktiviteter äger rum utomhus eller på stora ytor, utan närkontakt mellan personer, kommer vi tills vidare att fortsätta som vanligt. Om du måste ge återbud på grund av smitta eller smittrisk, ber vi dig meddela respektive kontaktperson så snart som möjligt. Vi följer utvecklingen och ber om förståelse för att aktiviteter kan behöva ställas in med kort varsel om myndigheternas rekommendationer ändras. Vid avbokning eller inställande på grund av smitta eller ändrade föreskrifter, kommer inbetald avgift att återbetalas.

 

Vid träningar/evenemang med häst 

1. Tillämpa hästägarförsäkran, som Svenska ridsportförbundet har tagit fram, antingen du ska på tävling, träning eller annat arrangemang och oavsett om arrangören har meddelat att den gäller. Om du inte på heder och samvete kan säga att hästen under de senaste tre veckorna före arrangemanget inte visat några tecken på smittsam sjukdom och att hästen under de senaste tre veckorna före arrangemanget inte vistats i stall där smittsam sjukdom förekommit, eller där misstanke om smittsam sjukdom förekommit, så ta inte risken.

2. Undvik fysisk kontakt mellan hästar och undvik att själv ha fysisk kontakt med hästar från andra stall. Undvik speciellt att klappa alla bedårande mular!

3. Undvik att gå in i andra stall om det inte är nödvändigt.

4. Byt gärna handskar och skor mellan det egna stallet och platsen för arrangemanget.