Kördiplom för era 3-åringar!

I BDF delar vi varje år ut diplom till 3 års fjordhästar - ston, valacker eller hingstar, som visat att de går att köra. Diplomet delas ut till hästägaren vid föreningens årsmöte.

Provet kan göras hemma hos hästägaren eller vid annat lämpligt tillfälle inför en av föreningens styrelsemedlemmar. Hästen ska köras antingen i kälke, vagn, kärra eller rockard och göra ett enklare dragprov. Man ska visa att hästen kan köra i en åtta, dvs kunna svänga åt båda hållen, backa och stå still. Man kan även visa om hästen kan något mer, tex andra gångarter, allt skrivs ner av en styrelsemedlem i ett intyg, där det antecknas hur man upplevde hästen och hur väl den lyder kuskens kommando. 

Man har hela året på sig att göra provet men vid årets slut går tiden ut, så har Du en 3-åring hemma – glöm då inte bort att ringa någon av oss i styrelsen så Du hinner få det avklarat innan årsskiftet!

Att göra körprovet med sin 3-åring är inte bara roligt och ett bra sätt att få sin häst körd tidigt, det kan också vara bra vid en eventuell försäljning, då man har ett intyg på att den är körd.

 

Regler för kördiplomet hittar ni här ------>

RudslettasLinnea med kusken Jenny Karlsson och groomen Amanda Elofssson.