Verksamhetsplan Bohuslän- dals fjordhästförening 2020

Anmälan till våra aktiviteter är bindande, och aktiviteten skall betalas i samband med anmälan. Anmälan räknas inte förrän betalning är gjord. Efteranmälning mot avgift kan göras till de flesta aktiviteterna (i mån av plats).

Lördagen den 4:e april på LB Western är det dags för Trail in hand. Instruktör: Nathalie Borhult. Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Max 4 st i varje grupp, kan ta två grupper under dagen. Första gruppen startar 09:30, det håller på ca 1,5 timma. Andra gruppen startar 11:30. Anmälan och frågor lämnas till Ingegerd Roselin på roselin@telia.com eller via sms på tel: 0706-704554 senast den 25:e Mars. Anmälningsavgift 560 kr/häst för medlemmar, 625 kr för icke medlem.

Söndagen den 5:e april kl 10:00 på Lysekils Ryttarförening, som en ypperlig uppföljning, har föreningen bokat ridhuset och stora paddocken. Vi erbjuder möjlighet till precisionskörning, går även tömköra eller rida precision. Vi kommer också ha Trail in hand tillsammans med de som önskar. Anmälan och frågor lämnas till Gun Eimir på gun@snibe.se eller via sms på tel: 0722-472572 senast den 29:e mars. Anmälningsavgift: 200 kr.

* FLYTTAS TILL SEPTEMBER! Torsdagen den 23:e april kl.18.30 arrangerar Shetland Väst en foderkväll på Tegens Butik i Svenshögen, där husdjursagronom Helen Pilskog från Swedfed ger goda råd om och tips ang.  foder. Aktiviteten är gratis. OBS! Anmälan digitalt på http://www.shetlandvast.com/17/113/aktiviteter/ senast 16 april; där finns också mer information. Vid frågor ring eller sms Petra 0730-871254  Shetland väst eller Camilla 0739-884064 Tegens Butik. 

Söndagen den 17:e maj på Lysekils Ryttarförening blir det brukskörnings-och bruksridningsträning samt Trail in hand-träning. Brukskörningsvagn finns att låna på plats. Vi träffas kl 10:00 och hjälps åt att bygga banan, som ger ett utmärkt tillfälle för att få lära sig mer. Vi förväntar oss också att deltagarna stannar kvar och hjälper till att plocka bort efter träningen. Anmälan och frågor lämnas till Ingemar Roselin på roselin@telia.com eller via sms på tel: 0703-460529 senast den 10:e Maj. Anmälningsavgift: 200 kr

* Lördagen den 23:e maj arrangerar Shetland Väst tävling och clear round i precision i Sätila. Mer information och anmälan på http://www.shetlandvast.com/17/154/klubbmasterskap-propp-anmalan/.

Den 6:e juni är det återigen dags för vår Nationaldagstur. Plats och tid meddelas så snart vi vet mer.

Söndagen den 28:e juni hos Lilly Petersson i Hajum, Hedekas. Träning på visning vid hand samt genomgång av moment 1, 2 och 3 i brukbarhetsproven. Kan finnas möjlighet att låna häst, om det är svårt att ta med egen. Margaretha och Lilly Petersson har lång erfarenhet från att visa häst, och de kan tänka sig att dela med sig av sin erfarenhet. Anmälan skall lämnas till Margaretha via sms på tel: 076-7631030 senast 21:e juni. Anmälningsavgift 200 kr.

23 augusti hos familjen Roselin på Häggvall i Lysekil blir det brukskörning och bruksridningsträning, för att ge möjlighet att träna inför kommande DM i Rabbalshede eller om du bara vill träna på körning och ridning. Ingemar och hans familj har många års erfarenhet med deras fina häst Gunde, senast vinnare i bruksSM 2019! 

Söndagen den 13:e september blir det skogskörningsträning hos Lars Hansson och Sara Hansson Lengqvist i Tossene. Lars Hansson har många fina tävlingsresultat i både skogskörning och brukskörning. Även små hästar kommer att kunna prova på en del av momenten med mindre last. Anmälan per mail till Lars Hansson på hansson.lars@live.se senast 6/9. Anmälningsavgift 200 SEK. Öppet för alla som är minst stödmedlem i BDF eller annan lokal rasförening. 

Vårt planerade DM i brukskörning och bruksridning på Rabbalshede marknadsplats blir uppskjutet till tidigast våren 2021.

Trail in hand planeras också under hösten om intresse finns.

Önskan om kurs i tömkörning? Kontakta Gun Eimir på gun@snibe.se 

Finns det intresse för en kurs i bruksridning? Helena Granholm erbjuder i mån av tid, att komma ut till en grupp ryttare som önskar prova på bruksridning. Minst 4-5 personer. Föreningen kan även ställa upp med visst material. Ring Helena om ni önskar veta mer 070-7715176. Kostnad 250 kr per person, ev resetillägg kan tillkomma.  

Almanackor planeras till 2021. Så passa på att mailbomba oss med bilder på era vackra hästar till oss på föreningen på cissi79@yahoo.se Bilderna skall vara liggande, och i så god upplösning som möjligt. Bilderna skall vara inne senast 31:e oktober.

Lördagen den 5:e december: Julbord planeras på Sotenäs Trä.

31:e januari 2021 kl 11:00: Årsmöte planeras på Sotenäs Trä.

* Arrangeras inte av BDF.